14 Eylül 2011 Çarşamba

leaks

wikileaks'le başlayan, genelkurmay'a ve şimdi de mit'e uzanan gizli kayıtların ortaya çıkması şeffaflık açısından iyi oldu. eskiden sadece güvensizdik, şimdi gönül rahatlığıyla "vay şerefsizler" veya "e normal yani" diyebiliyoruz. iki kayıt gördük de dünyayı mı değiştireceğiz anasını satayım diye düşünüyorum bir yandan ama bir yerde de halkların devletlere karşı eli güçleniyor, bir tavır alacaksa karar vermesi kolaylaşıyor. iyi bu işte.

bir tek siyasilerin seks videolarını doğru bulmuyorum. cinsel performans siyasi duruşu etkilememeli.

yalnız çok tuhaf bir şey. adamlar gizlilikle eşanlamlıyken nasıl oluyor da bunca belge ve bilgi sızıyor; ajanlığın kitabını yazanlar nasıl böyle tufaya geliyor anlamıyorum. bunun da mı altını kazımak gerek şimdi? gizliden daha gizli bir şeyler mi var ortada?

daha ne kadar paranoyaklaşabiliriz?

2 yorum:

ArapSabunu dedi ki...

Bir soru vardı, "kral kimin önünde tacını çıkarır diye", cevap da "berber" idi.

Tüm bu hiper gizlilik teranelerinin altında bir Onur, bir İnci karakterli temizlik görevlilerinin olduğundan şüphe ederim sadece. Sormak lazım. Islata ıslata döverek sormak lazım :)

İnci Vardar dedi ki...

çok çakalmışsın. gizli kimliğimi bu şekilde ortaya çıkarmanı beklemiyordum açıkçası. tabii senin gizli kimliğini açıklamayacağımı sandıysan çok yanıldın julian assange! hah! ayrıca bu kadar çok şey bildiğine göre, dünyayı yok etme düğmesinin hala bende olduğunu da biliyor olmalısın.

bu lafım şeffaflık ve devlet politikalarıyla başı dertte olan herkesin kulağına küpe olsun: basarım o düğmeye!