2 Eylül 2011 Cuma

gece kahvesi

belki kahve isteğimi bastırır diye bir sigara içtim. çok işe yaramadı. biraz uykum var ama okumak, düşünmek ve yazmak istiyorum. kahve içme isteğim de bu yüzden kabardı. ama elimde kahveyle okurken muhtemelen göz kapaklarım ağırlaşacak, esnemekten çenem düşecek duruma gelecek ve uyuyacağım. sonra dört civarında durup dururken uyanacağım ama yataktan kalkmaya üşeneceğim. zaten ışığı açsam gözlerimi rahatsız edecek. hiçbir şey yapmadan yine uyumayı bekleyeceğim. bir süre sonra başaracağım da. sonra bölünmüş uykum nedeniyle öğlene kadar kendime gelmekte zorlanacağım. geceyi kurtarmaya çalışırken günüm piç olacak.

belki de en doğrusu ilk esnemenin ardından, daha fazla geciktirmeden uyumak. belki sabah aynı istekle uyanırım ve beklenen kahveyi erkenden içerim. çalışırım. ara verdiğim işi yaparım. haftaya buna zamanım olmayacak.

ana kuzusu bir erkeğin nasıl olacağını düşünüyorum şimdi. evlenince nasıl biri olur? eşine nasıl davranır? her fırsatta annesinden bahsedecek olsa, o fırsatları nasıl yaratır? evlenmedi diyelim, kız arkadaşıyla ilişkisi nasıl olur? kız arkadaşı olur mu? yoksa annesi düzenini kursun diye onu hemen evlendirir mi? gelinine nasıl davranır? düğünde sorun çıkarır mı? hatta çocuk bir şekilde kuralı bozdu diyelim, düğüne katılır mı? sonra ne olur?

düşünüyorum düşünüyorum, hiç ana kuzusu olarak büyütülmüş yetişkin erkek görmedim ben. iki tane çocuk versiyonuyla karşılaştım. önce gerizekalı olduklarını düşündüm. gelecekleri hakkındaysa gerçekçi bir fikir yürütemiyorum. biraz daha düşünsem bir yaşam öyküsü az çok oluşur gibi geliyor. öyle bir karakter olmalı ki, oedipus kompleksinden kurtulamamalı. kompleksini annesi beslemeli ve adamın yakasını bırakmamalı. norman bates gibi psikopatlaşmasına gerek yok, toplum tarafından daha kabul edilebilir ölçülerde kalmalı. annesine benzeyen bir kız arkadaşı olmalı ama aralarındaki farklar ona batmalı. peki kız bu durumda ne yapmalı?

esnedim az önce. belki de düşünmeyi sabaha bırakmalı.

4 yorum:

Edebali dedi ki...

Bence annesi ayarında olmalı kız arkadaşı. Eğer öyle olmazsa zaten toplum tarafından kabul edilemez, ilginç görünür. (Bence)

Bu arada herkes sigara içme isteğini başka birşeyle bastırır. :)Sen kahve içip uymamak için kullanmışsın sigarayı. :) İlginç bir yöntem.

Aslında ben de kahveyi hep ayık tutan bir içecek gibi bilirdim ama beni de uyutuyor. :) Kitap ve kahve. 15 dakikada sızabilmem için yeterli malzemeler. :)

İnci Vardar dedi ki...

daha az sigara içmek için de rakıya yükleniyorum ben. :) kötü alışkanlıklardan kurtulmak için spora başvurmak falan yok hiç, hangisi çiviyi sökerse. :)

Aslı Soylu dedi ki...

aaaa... aynen böyle bi erkek anlatabilirim sana. tıpkısının ta kendisi. oedipus utanır bu herifi görse. o şekil. gel bana, kahve de yaparım, konuşuruz.

İnci Vardar dedi ki...

7. ya da 8. bolum tamamdir derim o zaman. :)