31 Mayıs 2012 Perşembe

başbakan bu aralar iyi gündem yaptı ha...

aslen tüm olan bitenleri doğal seyrinde bulduğum için apolitizme her gün bir adım daha yaklaşırken son günlerde "eah! eytere beah!" demeden gazete okuyamaz oldum.

artık uludere'nin dinmek bilmeyen sesini bastırmak için mi, metin lokumcu'dan sonra biber gazına bir kurban daha verdiğimizi çabucak gündemden düşürmek için mi, 5 bin ilköğretim okulunun çaktırmadan imam hatip yapılacağını saklamak için mi bilmem; son bir haftadır kürtajla yatıp sezaryenle kalkar olduk. vay anasını arkadaş ya... kadınların sırf o masaya yatmamak için "amanın düşmanımın başına" dediği, başka bir olasılık kalmadığı zaman başvurduğu yöntem için herif bizi yine sokaklara dökecek, iyi mi? sanki her kadın bayılıyor kürtaja, yumurtadan hallice bebek fotoğrafçılığı ulusal hobimiz olmuş, en büyük devlet meselesi bacaklarımızın arasında yatıyor...

%50 kıllanmaya başladı mı bilmiyorum ama başından beri "hocam bu ileri demokrasi biraz şeriatı andırıyor sanki? baktım diktatörlüğe soyunuyorsun, bir uyarayım dedim" diyoruz. padişahta tık yok tabii, burnunun dikine ilerliyor. polis için de burgulu, damarlı ve titreşimli olmak üzere üç çeşit metal jop getirtmişler ecnebistandan. toplumsal olaylarda kullanılmayacak, hayati bölgelere vurulmayacak deniyor ama adamlar sokak kavgasını ayırmak için bile biber gazı kullanırken, hatta bu yüzden ölen gencin ailesini de biberlerken, pek inandırıcı gelmiyor.

4+4+4'ü tüm protestolara rağmen, resmen tekme tokat geçirince ben konuşmaktan bile büyük ölçüde vazgeçtim. şimdi adamlar "kürtajı yasaklayacağız" diyorsa, kıçımızı yırtsak engelleyemeyiz; kadın ölümleri %1500 artsa "eskiden bunların kaydı tutulmuyordu, ondan artmış gibi görünüyor" der yine işin içinden çıkarlar. bunlar böyle güçlenmeye devam ederler, biz giderek daha fazla azınlık oluruz, doyma noktasına gelince her şey tersine döner. sonra biz güçleniriz, onlar azınlık olur ve bir gün yine gözü yaşlı bir mazlum "bizi hep asıp kestiler, biz de özgürlüğü hak ediyoruz, onlar kadar biz de insanız, ayşagul hanım nooğlur bana da bi söz verin" diye ağlaya ağlaya başa geçer. devridaim rulez.

ama yine de hakkını vermek lazım. konuşmak yerine s.çarak memleket yönetmek, bunu yıllardır artan bir güçle sürdürmek kolay iş değil.

3 yorum:

kuş uçuşu dedi ki...

aynı anda "eah!" dedik sanırım. 4+4+4'ten beri benim de gık diyecek dermanım kalmamıştı, ta ki bugün bunun da bir 'amarikan oyunu' olmadığını anlayıncaya kadar...

Adsız dedi ki...

karikatüre konu olan kişiyi değil de, böyle onur kırıcı bir paylaşımı yapan kişiyi aşağılayan bir resim.

unutma, bir başkasının yanlışı, sana başka bir yanlış yapma hakkını bahşetmez.

İnci Vardar dedi ki...

kuş uçuşu, ekşi sözlük'te "son 24 saat içinde türkiye" başlığını gördükten sonra amariga'nın bizden gündem ithal edebileceğine karar verdim. oyun oynayacaklarına örnek alsınlar.

adsız, ikinci cümlende haklı gibisin. böyle bir hakkı bahşetmez çünkü resimdeki kişi hakaret davası açılabilir. aslen bu da paylaşandan çok kendisinin aşağılandığını gösterir. ama merak ediyorum, bu "arkadaş" davranışları ve beyanatlarıyla büyük abdestini ağzımızın ortasına yapınca da aklından bunun kendisini aşağılayan bir durum olduğu geçer mi?