7 Temmuz 2011 Perşembe

homofobi

az önce facebook'ta ntvmsnbc'nin bir haberini gördüm. demişler ki, california'da gaylerin başarılarının da tarih kitaplarında yer alması için bir yasa tasarısı sunulmuş. henüz haberin altında yorum yok (çünkü ana sayfadaki başlık sadece "başarıları tarih derslerine girecek" şeklinde) ama olur da dikkat çekerse en fazla yorumlanan haberlerden olmaya aday. facebook'ta 3 saatte 100 yorumu geçmiş.

yorumlar nasıl? tabii bol küfürlü, "allah belalarını versin"li, "yalnız o bi hastalık yaneee"li, "ahlaksız la bunlar"lı falan filan. genel resmi anladınız. haber gay olduğunu saklamayan iki politikacıdan çıkıyor; bizim dilinden pornoyu düşürmeyen bülent arınç'ımızdan iyi olmasınlar, bir şekilde halkın ileri gelenleri statüsündeler. yorum yapanlar da sanırsın ki heteroluklarıyla penisilini bulmuşlar, bohemian rhapsody bestelemişler. kendilerine hayrı dokunmayan ibibikler "onların ne başarısı olabilir ki?" diye soruyorlar.

ben şimdi çok merak ediyorum, kendileri de sapiens dışında bir şey olmayan bu homo arkadaşlar kimi, ne zaman, nasıl bu kadar rahatsız ettiler de din kitaplarında lanetlenmeyi, toplumdan böylesine dışlanmayı, hasta olarak kabul edilmeyi, çoğu zaman kendilerinden bile utanacak duruma gelmeyi başardılar? benim bildiğim homoseksüeller (çok bildiğimi söyleyemeyeceğim. sadece gay bir iş arkadaşı ve yıllar önce çok yakın olduğum iki lezbiyen arkadaşla sınırlıyım) hiç de önüne gelene yazmıyor, günümüz abazanından çok daha masumlar. gay olmayanlardan da hoşlandıkları oluyor ama platonik aşklar heteroların da ortak derdi. kırıtan kokoş erkek sevmemek mümkün ama şahsen kırıtan kokoş kadınlardan da hiç hazetmem ben, hepsi bir. kaldı ki kırıtmayan nice civan oğlanlar var, değme erkekten daha erkek. e nasıl böyle yadırganıyorlar peki?

şimdi iki dakika allahınızı falan bu işe karıştırmayın, homoseksüelliğin günah olmadığını varsayın. nesine karşı geleceğinizi çok merak ediyorum. doğal olmadığını mı söyleyeceksiniz mesela? doğal nedir? çocuk yapmak için sevişmek mi, zevk almak için sevişmek mi? iğrenç olduğunu mu söyleyeceksiniz? iğrenç nedir? terli iki erkeğin boks esnasında sarılması mı, sevgiyle sarılması mı? benim empatim bu konuda küçük kalıyor, aklıma başka neden gelmiyor. bu yüzden soruyorum, dinen yasak ve toplumda azınlık olmaları dışında bir nedeni var mı? oldu da alakasız birine yazdılar diyelim; "sağol ben almayayım" demek yerine küfür edip dalmanın anlamı ne?

---- az sonra -----

bunları yazarken facebook'ta durum nedir diye baktım. hemen ardından gereksiz bir hamlede bulundum ama yazmasam içimde kalırdı.

biri "bu toplumun bir ahlakı var. ben ve benim gibiler bu toplumda çocuk yetiştirecekler, çocuklarımın ahlakını bozmanıza izin veremem" yazmış. bu da el cevab:

"çocuklarınızın bu toplumda aldığı ahlak baştan yanlış, ayrımcılığa ve tahammülsüzlüğe dayanıyor. size ya da çocuklarınıza hiçbir zararı olmayan insanlara karşı önyargılı davranıyorsunuz ama bilmelisiniz ki, kimsenin cinsel seçimi sizi ilgilendirmez. çocuklarınıza öğrettiğiniz ahlak kuralları da şiddetle sonuçlanmadığı sürece başkasını ilgilendirmez. üstelik bunun için çocuklarınızı fanusta büyütmenize de gerek yok. onu öncelikle yetiştiren sizsiniz, televizyonda, sokakta ya da tarih kitaplarında gördüğü bir gay değil. bu kadar endişelenmeyin."

şimdi buna ağızlarına geleni döşerler tahminimce. ama bihter ve behlül çocuklarına boynuzlamayı öğretince bir şey demezler. şanlı tarihimiz "başkalarının topraklarına hükmetmek için kardeş öldürmek mübahtır" yazınca bir şey demezler. şimdi aklıma gelmeyen ama toplum yaşamına indirdiği darbelere rağmen normalleştirilen pek çok konuda bir şey demezler. haydi bakalım, öyle olsun.

---- devamı caps'li!!! ----



dipnot: nezaket güzel bir şey.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

evet, ben de gaylerin neden bu kadar tepki gördüğünü anlayamıyorum. geçen gün bizde arkadaşlarla bu konuyu konuşuyorduk: "gaylik hastalık değil miydi ya?" diye sordu biri, kulaklarıma inanamadım. birileri böyle laflar atıyor ortaya, sazanlarda atlıyor. kendi cinsinden biriyle çıkıyorsa, bu onun insan olmadığı ya da ahlaksız olduğu anlamına gelmiyor ki. öyle kırıtan erkeklere ben de sinir olurum. ama her gay erkek, kadın gibi davranmak zorunda değildir diye düşünüyorum. ikisi farklı şeyler bence. gay evliliklere izin verilmiyor hadi onu bi nebze anladık da, özel hayatlarına neden karışılıyor ki? sırf gay diye öldürülen insanlar var, hakları aranmalı. sizin de böyle düşünmeniz gerçekten güzel.