16 Eylül 2010 Perşembe

kürt sorunu

türkiye'de "kürt sorunu" diye bir şey yoktur. politika, çıkar çatışmaları, iç ve dış mihraklar, açılım safsatası vardır. ama kürt öcü değildir, öyle göstermeye çalışanlar da şerefsizdir, dombilidir.

diyarbakırlı iş adamı raif türk'le ilgili bir haberde şunu okudum, unutulmasın diye buraya da alıyorum:
“Çift bayraklı bir ülkede yaşamak istemiyorum. Eşitlik olduktan sonra tek bayrak hepimize yeter! Halkın ayrılmak gibi bir talebi yok, ikinci bayrak da istemiyor kimse. Bu talepler Kürt siyasetçileri tarafından yaratılıyor. Bakın Habur’dan gelenlerin istekleriyle bugünkü taleplere... Arada dağlar kadar fark var. Diyarbakır’da ağırlıklı olarak oylar ‘evet’ çıkar. Çünkü boykotun yararına inanmıyor vatandaş. ‘Evet’in de, ‘hayır’ın da anlamı var ama boykotun anlamı yok çünkü. Bence de boykot barışa hizmet etmez. Bugün burada bir ekonomik faaliyeti sürdürebiliyoruz, ama yarın sürdüremez hale gelebiliriz. Yarın burada bir sanayi kuruluşumuz olamayabilir. Çatışmalar gelişir, çatışmalar büyürse, tabii ki herkes bir yere kaçar. Kim burada durabilir ki!”

böyle insanları seviyorum ben.

3 yorum:

ArapSabunu dedi ki...

Ben de kürt sorunu yok diyordum. Hatta SU forumlarıda bir ara tartışmıştık birkaç kişi ile.

Maalesef, olmasa bile varmış gibi yapıldığında, yeteri kadar zamanda artık var oluyo, yine olmasa bile. Politika dediğin şey de tam olarak bu değil mi :)

ArapSabunu dedi ki...

http://arapsabunu.blogspot.com/2010/09/kehanet-apolitikten-politik-nameler.html

İnci Vardar dedi ki...

umarım yanılırım demişsin ama bana pek yanılmayacakmışsın gibi geliyor. deniz baykal konusunda şüpheliyim ama kemal kılıçdaroğlu da bir çeşit deniz baykal tabii.