13 Mayıs 2011 Cuma

devlet çocukları korumalı

ama internetten değil. biz o kadarını yapabiliyoruz. devlet internetle, bizim erişimini engelleyebileceğimiz muzır neşriyatlarla falan uğraşacağına bu haberlere konu olan olayları engellemeye baksın.




bu programları izleyenler, kendi çocuklarına tecavüz edenler, devletin kendi polisi her şeyi internetten görüyor sanki anasını satayım. devlet bakanlarının engelleyebilecekleri ölümler konusunda bir şey yapmaması, bunların cezasız kalması da internetten.


bu gülümsemenin sorumlusu devletin ta kendisi. çıplak olmaya gerek yok, o öğrencilerin yaşadıkları pornografik.

devlet kesinlikle çocukları korumalı. ama internetten değil. önce sağlıksız, eğitimsiz, umutsuz, televizyon karşısında giderek aptallaşan ailelerinden. sonra kendi polisinden, kendi bakanlarından. bütün bunların yanında internet çok zararsız kalıyor.

not: mutlaka "önce aileler çocuklarını koruyabilir diyorsun, sonra devlet çocukları ailelerinden korusun diyorsun" yorumu gelecektir. sayfalarca açıklama yapmak yerine ailelerin eğitimi, ruh ve beden sağlığı, işsiz ve umutsuz kalmaması, partnerlerini çocuklar arasından seçmeyecek bilince ve sorumluluğa sahip olması da devletin sorumluluğudur diyeyim. hata aramak yerine biraz mantık yürütmeyi tercih edenler zaten demek istediğimi anlayacaktır.

not2: burada aile eğitimi konusunda sadece mevcut hükümete saldırdığım düşünülmesin, lafım onları bu hale getiren herkese.

Hiç yorum yok: